Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Σεμινάριο «Έφηβοι και ενήλικες: Μία σχέση συνεχούς κρίσης και διαπραγμάτευσης».

Η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής  δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας  και το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Παλλήνης διοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Έφηβοι και ενήλικες: Μία σχέση συνεχούς κρίσης και διαπραγμάτευσης».
Το σεμινάριο στοχεύει στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, ώστε να είναι σε θέση να διαπραγματεύονται το δυνατόν αποτελεσματικότερα τις καθημερινές εντάσεις που διαμείβονται μεταξύ εφήβων και ενηλίκων, είτε με εύστοχη διαχείριση του περιστατικού στα πλαίσια του σχολείου, είτε με παραπομπή σε εξειδικευμένη μονάδα ψυχικής υγείας για παιδιά.
Οι τεχνικές που πρόκειται να εφαρμοστούν στο σεμινάριο βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην βιωματική εμπειρία της μάθησης. Δεδομένου ότι ο εκπαιδευτικός καλείται καθημερινά να διαχειριστεί και να δουλέψει με ομάδα μαθητών, το σεμινάριο θα βασιστεί σε προσομοίωση αυτής της συνθήκης λαμβάνοντας υπόψη τις ομαδικές διεργασίες.
Επισημαίνουμε ότι η επιτυχής λειτουργία του σεμιναρίου βασίζεται, λόγω του βιωματικού του χαρακτήρα, στη δεσμευτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών για όλες τις ώρες διεξαγωγής του, καθώς η κάθε ενότητα προϋποθέτει την παρακολούθηση της προηγούμενης
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί  στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Παλλήνης (Λ. Μαραθώνος  121) στις 3, 4 και 6 Απριλίου 2015 κατά τις ώρες 09:00-15:00 για το Σάββατο και τη Μ. Δευτέρα και 11:00-15:00 για την Παρασκευή 3 Απριλίου.
           
Δηλώσεις συμμετοχής στο  gray@dide-anatol.att.sch.gr και στο τηλ. 210-3576045.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου